Sinds 3 september is in Vorselaar een nieuwe tractorsluis geplaatst op een 30-tal meter voor het kruispunt met Heiken (grens Grobbendonk- Vorselaar).

Het gemeentebestuur van Vorselaar (CD&V – Actiev) nam deze beslissing samen met de gemeenten Grobbendonk en Herentals.

Door de gebrekkige signalisatie op deze onverlichte weg gebeurde op 4 september een eerste ongeval met fietsers.  Fietser G.V.D. (51) uit Herentals reed er dinsdag tegen de afsluiting tijdens zijn uitstap met de fiets.
 
G.V.D.  : Door het schemerlicht en de onduidelijke signalisatie, die bovendien tussen het groengewas staat, reed ik plotseling tegen een 17 centimeter hoog betonblok in het midden van de weg. Later hoorde ik dat het blijkbaar een nieuwe tractorsluis is. Het gevolg van de aanrijding was wel 3 zwaar gekneusde ribben en erg gehavende schouder. Ik had mijn fietstocht langs de Vorselaarse landbouwwegen wel anders willen afsluiten.”

Gevaar voor fietsers
Davy Van Hemelen, lijsttrekker van N-VA Vorselaar, ging zelf met zijn fiets een kijkje nemen bij de tractorsluis en sprak er ook met een lokale landbouwer die er toevallig net passeerde met zijn terreinvoertuig.
 
“Door dit betonblok in het midden van de weg wil men het sluikverkeer tegenhouden. Een moeilijk punt voor sommige buurtbewoners, waar ik zeker begrip voor heb. Ik stel me alleen de vraag of deze tractorsluis hiervoor de juiste oplossing is op zo een drukke en populaire fietsroute. Bovendien is het na enkele dagen al meteen duidelijk dat het een extra onveilige barrière creëert voor alle fietsers die hier passeren.

Na de eerste dag was het eerste zware ongeval op deze niet verlichte weg reeds een feit. Door de gevaarlijke situatie plaatste de gemeente al enkele extra hekken, maar hierdoor moeten de landbouwers ook uit hun voertuig om deze hekken te verplaatsen en terug te zetten.

Deze poging om enkele plaatselijke stemmen te ronselen net voor de verkiezingen mag niet ten koste gaan van de veiligheid. Als de gemeente geen verdere acties onderneemt om deze gevaarlijke situatie aan te pakken, dan willen wij met N-VA Vorselaar zelf extra signalisatie gaan plaatsen om de fietsers te waarschuwen.”